Logo Africa Nos Mira

Qui som?

Amb cinc linies...

Som un grup de 9 joves que, des de l’any 2006, intentem millorar l’educació en el continent africà. Més sobre nosaltres

El nostre focus d’actuació es concentra a Etiòpia, col.laborant amb:

  • El Padre Ángel en el seu projecte d’orfes al poble de Wukro, Etiòpia.

  • L’ADCS en la construcció d’escoles al nord d’Etiòpia.

En detall…

Història de ANM

África Nos Mira va néixer al setembre del 2006, després que dos membres de l’equip van conèixer a l’Ángel Olaran, missioner basc que porta més de 15 anys a Etiòpia, i el seu projecte d’orfes a Wukro, un poble de la regió del Tigray, al nord d’Etiòpia. Quan van tornar van voler crear una associació per col.laborar en el seu projecte. Amb els altres sis membres es va crear África Nos Mira per formar-ne part aportant el nostra gra de sorra. Les actuacions al territori etíop de l’Ángel són diverses, però totes tenen un denominador comú, la intenció d’ajudar als més necessitats (orfes, viudes, prostitutes, presos, programes de reforestació, ajudes sanitàries, menjadors infantils, microcrèdits, i un extens etc.).

Paral.lelament a aquesta idea inicial vam crear una organització capaç de gestionar nous projectes, introduint-nos en el sector de l’educació, i coneixent a la nostra soci local, la ADCS. Amb ella i amb altres empreses públiques i privades hem estat capaços de realitzar diversos projectes d’educació, com es detalla a continuació.

Què fem?

Des d’África Nos Mira col·laborem en dos escenaris:

a) En el projecte iniciat pel missioner Ángel Olaran, que té l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques que tenen més de 1000 orfes en el seu dia a dia. El nostre compromís és garantir la sostenibilitat integral de 250 dels nens que estan a dins del projecte amb la intenció de donar-los la oportunitat de tenir un futur més pròsper.

Poc a poc, amb l’experiència que ens han donat els viatges que hem fet al país africà, hem arribat a la conclusió que l’educació és un aspecte bàsic per aconseguir que en un futur, els joves que avui en dia omplen els carrers etíops, siguin els que tirin endavant el seu país.

b) Per aquesta raó també realitzem projectes de desenvolupament d’infraestructures educatives, amb sistemes d’accés d’aigua, a les regions del Tigray i l’Afar, construint, ampliant o reformant escoles als pobles més necessitats col•laborant amb la ADCS.

En definitiva, el que volem aconseguir és unir els nostres esforços per col.laborar amb els nostres socis locals, l’Ángel i la ADCS. Si vols saber més sobre els nostres projectes entra en el nostre apartat PROJECTES

La nostra filosofia

1.- La nostra màxima: 1€ a Barcelona = 1€ a Etiòpia. Els diners que provenen dels socis es destinen íntegrament al projecte d’orfes de Wukro. Les despeses, ja siguin bancàries o d’autogestió, en cap cas es finançaran amb les aportacions dels nostres socis (excepte en els casos que realitzin una donació específica amb aquesta finalitat).

2.- 100% voluntariat.

3.- Transparència amb els soci. Després de cada transferència a Wukro publicarem a la web l’extracte bancari. També pots consultar com evolucionen els projectes que estan en curs.

4.- Comunicació. A través de la nostra pàgina web i el correu ordinari mantenim informats als nostres socis de totes les notícies i novetats d’África Nos Mira. Si vols conèixer les últimes novetats et convidem a entrar freqüentment a la nostra web.

5.- Col.laboració amb altres entitats. Actualment comptem amb diverses empreses que ens ajuden en diferents aspectes de la nostra ONG; qüestions fiscals, copisteria, disseny, correspondència, etc. Les pots veure a l’apartat COLABORA.